Home

Pressgjutning från start till mål LP Pressgjuteri är ett familjeföretag med lång tradition inom pressgjutning av aluminium och zink.

Om oss

LP Pressgjuteri grundades 1946 och har lång erfarenhet inom området pressgjutning med inriktning på aluminium och zinkdetaljer.  Vår produktion präglas av ett naturligt och högt engagemang genom hela processen, från produktutveckling fram till färdig ytbehandlad, monterad produkt.  Kostnadseffektivitet, Kvalitet, Leveranssäkerhet är våra nyckelord som vi oftast sammanfattar till ett enda – Trygghet Kunskaperna kring pressgjutning och formverktygens betydelse i produktionen bidrog till att företaget Vallsjö Verktyg grundades 1989. Detta innebär att vi också kan erbjuda tillverkning av formverktyg för nya pressgjutna produkter eller ändringar av befintliga. Med erfarenhet hjälper vi till med att utveckla en så kostnadseffektiv produkt som möjligt. Tillgången till Vallsjö Verktyg är också en styrka vid behov av både snabb service och det löpande underhållet på formverktygen vilket är en av grundpelarna för att säkerställa både hög leveranssäkerhet och lång livslängd på formverktygen som i sin tur ger både trygghet och sänker kostnaderna för våra kunder också på lång sikt.  

Ladda ned vår folder som PDF-fil

Nyheter

LP Pressgjuteri Årets Företag i Sävsjö kommun Motivering:"Årets Företag 2017 har med rötterna i den Småländska myllan drivit detta familjeföretag över generationsgränsen med gott affärsmannaskap, god lönsamhet och stor framåtanda. I en värld där global konkurrens är en del av vardagen har de utvecklat företaget med både teknik och produktutveckling som också rönt stor uppmärksamhet utanför kommunens gränser."

Vi erbjuder en snabb, högklassig tillverkningsprocess

"Vårt kvalitetssystem och erfarna medarbetare gör att vi har fokus på produkten genom hela framtagnings- processen."

Vi har hög kapacitet och maskinparken i gjuteriet är fördelad från 25 – 500 tons låskraft, 3 st varmkammarmaskiner där vi producerar zinkdetaljer och 5 st kallkammarmaskiner där aluminiumdetaljerna tillverkas. Vårt kvalitetssystem och erfarna medarbetare gör att vi har fokus på produkten genom hela framtagningsprocessen. Vi tillverkar både stora serier såväl som de lite mindre och jobbar alltid för att hitta kostnadseffektiva lösningar i framtagningsprocessen. Både enkla standardiseringar som ger hög flexibilitet såväl som detaljanpassade fullt automatiserade vision baserade celler, allt efter behov. Den fortsatta bearbetningen av produkterna består mestadels av slipning, borrning, gängning, torr- och vattentrumling samt montering. Och även här används förstås både robot,- och CNC bearbetning. Vi ombesörjer också lack och ytbehandling.

Referenser

LP Pressgjuteri och Vallsjö Verktygs produktion genomsyras av ett stort engagemang för kundens produkter. Kunskapen om pressgjutning och formverktyg är huvudkärnan i vår verksamhet vilket gör våra kunder nöjda.

"Vi har samarbetat i snart 35 år, detta är ett bevis på att det förtroende vi har för varandra leder till framgång för båda parter. LP Pressgjuteri / Vallsjö Verktyg uppfyller våra krav på kompetens, flexibilitet, kvalité och leveranssäkerhet." Torbjörn Lager, Purchase Manager Sapa Building Systems

"Ett flexibelt samarbete från start till mål, det uppskattar jag." Jari Räsänen, Sourcing Manager Martela

"LP Pressgjuteri / Vallsjö Verktyg är vårt förstaval vad gäller mindre pressgjutgods. Flexibilitet och kvalité är nyckelord för oss i konstruktions- processen. LP Pressgjuteri / Vallsjö Verktyg uppfyller våra krav och mer därtill." Stefan Pettersson, Product Development Glamox Luxo Lighting

Vi finns på småländska höglandet mellan Sävsjö och Vetlanda. Välkommen in till oss !

Kontakta oss

LP Pressgjuteri AB, Hultagård 61, 576 91 Sävsjö, Sweden Telefon vxl +46(0)382 - 500 90 E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Länk till karta på Eniro 

VD, Försäljning Telefon direkt: +46(0)382 - 18 15 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Gjuterichef, VerktygTelefon direkt: +46(0)382 - 18 15 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Order, logistik och planering Telefon direkt: +46(0)382 - 18 15 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

LP Pressgjuteri AB, Hultagård 61, 576 91 Sävsjö, SwedenTelefon vxl +46(0)382 - 500 90 E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bildgalleri

Här ser du ett axplock av bilder från vår produktion.

Fortsätt läsa

LP Pressgjuteri
LP Pressgjuteri AB   •   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   •   tel. +46 (0)382 - 500 90